Hvorfor ernæringsterapi?
Fordi jeg selv har stået midt i det

Mit navn er Jytte Langkjær og i 2003 fik jeg min anden søn Mads, der som spæd ikke trivedes. Han gylpede meget, kastede op, sov dårligt, var urolig, havde øjenbetændelse, var forstoppet, havde eksem, var forkølet ”hele tiden”, og måtte have dræn i ørerne flere gange pga. væske i ørerne. Det var frygteligt hårdt for os alle, og jeg arbejdede hårdt på at finde en løsning.

Jeg fik hjælp hos mange forskellige alternative behandlere til at forstå, at der var en sammenhæng mellem det han spiste og hans symptomer. Det var bl.a. mælkeprodukter han ikke tålte. Den første uge uden mælk var hård. Eksemen blev værre, og jeg overvejede at give op, men ENDELIG – da vi ramte 10. dagen vendte det! Mads fik det meget bedre, og nu hvor han er blevet ældre kan han godt tåle lidt mælk igen. Det blev for mig startskuddet til min passionerede interesse for hvad maden kan gøre for vores sundhed og helbred, og begyndelsen til min uddannelse som kostvejleder og ernæringsterapeut.  

Min tilgang til vejledning

Mit ønske er at hjælpe dig, som ikke har fundet den rigtig løsning til dine helbredsproblemer og alle de symptomer som du er nødt til at gå og slås med. Jeg brænder for at hjælpe dig med at finde ud af hvad der er årsag til dine problemer, så du igen kan få det bedre.

Derfor er det er også virkeligt vigtigt at du er en medspiller og har motivationen og troen på, at du selv har indflydelse på hvordan, du har det, ved at bruge din mad, som potent medicin for din krop. Fordi det HAR du – og du kan gøre det!  

Mit udgangspunkt

Jeg arbejder ud fra principperne fra Institute For Functional Medicine (IFM) i USA og herunder 5-R.

I mit arbejde med at hjælpe andre bruger jeg: 

  • Kostvejledning og ernæringsterapi
  • Livslinje og spørgeskemaer
  • Test og analyser
  • Kosttilskud og naturmedicin
  • Livsstilsændringer for at minimere stres

 

Min uddannelse og baggrund

Jeg startede Phytokost i 2008 og har siden arbejdet professionelt med at hjælpe folk med helbredsproblemer og funktionelle lidelser, primært inden for områderne fordøjelsesproblemer, fødevareintolerance og allergi,
hvor jeg anvender laboratorieanalyser i mit arbejde.

Jeg er både uddannet laborant hos Statens Vererinære Serumlaboratorium og uddannet klinisk kostvejleder fra Hover Kostakademi ( i dag KostAkadamiet), med undervisere som Oscar Umahro Cadogan – Spis dig rask, Thorbjörg Hafsteinsdottir og Anette Harbech Olesen, Spisforlivet.com.

Foruden har jeg læst anatomi, fysiologi og sygdomslære på sygeplejeskolen og er siden uddannet som Trivselscoach. Efter min endte uddannelse til laborant, gik rejsen til Grønland, hvor jeg opstartede et nyt laboratorium hos Royal Greenland. Efter dette eventyr og godt hjemvendt til DK igen, begyndte jeg at arbejde for M&B (Bomholdtgård, Taconic Biosciences), hvor jeg har udført gentest og sundhedskontrol på forsøgsmus.

I 2004 startede min vej med at læse til kostvejleder og under uddannelse arbejdede jeg med Aarhus Kommunes ”Videncenter for Børnesundhed” for at implementere sund kost og kostordninger i børnehaver og på skolerne. Derudover har jeg også arbejdet for FOF i Horsens, hvor jeg underviste i kost, sundhed, livsstil og sund madlavning.  

Jeg driver ved siden af Phytokost også Cook&Talk – et kursussted i Silkeborg, hvor vi tilbyder kurser i madlavning, grillkurser og teamcooking i fællesskab for virksomheder og private.

“Jeg gik ind i forløbet hos Phytokost i forbindelse Bykampen med svære mavesmerter og overvægt. Overvægten er der stadig, men er trods alt blevet 13 kg lettere. Mavesmerterne er væk. Jyttes grundighed og iver for at finde årsagen til mine smerter var fantastisk.

Jeg har på intet tidspunkt haft følelsen af at være overladt til mig selv, der har hele tiden været en god vejledning med hensyn til indkøb, opskrifter, frustrationer og problemstillinger. For der er frustrationer og problemer, når man siger ja til at lægge sit liv om. Jyttes kyndighed inden for fødevarer og deres indvirkning på vores krop, var helt klar med til at jeg blev mine smerter kvit så hurtigt som jeg gjorde…”

Annette Kristoffersen

Mavesmerter, tålte ikke mælkeprodukter