Kundecase:

Præsentation/problemstilling

Kvinde på 63 år kontakter mig til en gratis forsamtale. Hun har de sidste mange år haft rigtig mange forskellige symptomer fra:

  • Mave/tarmområdet:  Skiftende afføring, diarre, forstoppelse, mavepine, oppustet, kløe ved endetarmen, halsbrand, kvalme, opkastning, træthed efter måltider
  • Underliv: Kløe ved kønsorganer, ømhed/ondt og sarte slimhinder
  • Hovedet: Hovedpine, migræne, vågen om natten, træt men kan ikke sove
  • Ører: Ondt i ørerne, kløende ører, propper i øret
  • Øjne: Væskende øjne, kløende øjne, tørre øjne, ”sand i øjne”
  • Næsen: Stoppet/tæt i næsen, bihulebetændelse, høfeber i og uden for sæsonen
  • Mund og svælg: Hævet tandkød, paradentose, blister i munden, forkølelsessår, hævede mandler

Hun har tidligere fået mange antibiotikakure som barn og ældre pga. bihulebetændelse, halsbetændelse, mellemørebetændelse. Svampekure har hun også fået pga. af kløe fra kønsorganer.

Hun har selv arbejdet med kosten i en periode, men har svært ved at greje hvad det er hun reagere på da der kan gå fra få timer til dage inden hun får en reaktion. Har fjerne hvede og spise laktose-fri mælk, men kun med meget lidt resultat. Værst er hendes søvn.

Terapeutiske overvejelser

Jeg mistænker at hun har ubalance i tarmfloraen og utæt tarm, fødevareintolerance og måske histaminintolerance, da hun har så mange diffuse problemer. Jeg anbefaler at hun får lavet en CSAPx2, som er en afføringsanalyse der fortæller om man har nok af de gode tarmbakterier og om man har nogle uønskede bakterier, svampe og parasitter, derudover viser den om man har inflammation i tarmen og om man fordøjer maden optimalt. Hun får lavet en CSAPx2.

Resultat af analyse

Hun har fin balance af mælkesyrebakterier men mangler dog Lactobacillus. Derudover kan vi se at hun har stor overvækst af svamp (Candida) og Clostridium og parsitter. Disse svampe og bakterier og parsitter i balance behøves ikke at være et problem, men i overtal kan det give mange symptomer fra fordøjelsessystemet, samt inflammation. Fordøjelsen af fødevarerne funger fint.

Strategien for klienten

Vi fjerner alle mælkeprodukter, hvede og gluten, sukker, alkohol og gær. Af kosttilskud vælger jeg at give oregano olie og hvidløg til ubalance af tarmfloraen med uønskede bakterier og svamp, Aloe Vera til en utæt tarm, persille dråber til udrensning og støtte af leveren, stærke mælkesyrebakterier og vitaminer, mineraler og fiskeolie.

Første opfølgning

Hun kommer igen 1,5 måneder efter og det går bedre med mange af hendes symptomer hun kom med. Hun spiser spelt og smør, da hun ikke syntes det giver problemer. Hvis hus spiser æg, så går der to dage, så får hun kløe forneden. Søvnen er forsat et stort problem for hende og frustrerer hende og gør hende træt om dagen. Hun bliver også ved med at have symptomer fra bihulerne.

Jeg anbefaler at vi får lavet en fødevareintolerance test (Imupro-300 inkl. histaminintolerance og candida).

Anden opfølgning

Analysen viser negativ på histaminintolerance, men der er nogle fødevarer som hun forsat reagere på og det er nogle af de ting som hun spiser en del af, såsom fisk og rejer. Disse fjernes i 2-3 måneder. Derudover reagere hun på alle hvedeprodukter, byg, havre, rug og gluten. Så selv om hun føler at hun godt kunne tåle spelt så giver det hende en immunmæssig reaktion, som kan genere hendes søvn.

Forsat strategi

Forsætte med diæten, men stramme op og så støtter vi med en udrensningskur til alle organer og tarmen med urter og fibre. Da hun har sarte slimhinder, så giver vi mineraler og vitaminer såsom kisel og A-vitaminer. Forsætter med hvidløg, Aloe Vera og fiskeolie.

Tredje opfølgning

Vender tilbage med at det går rigtig godt, stort set alle symptomer er væk og hendes søvn er blevet rigtig god og hun kan sove igennem og har dermed mere energi om dagen.

Referencer:

Høfeber – pollen allergi og bioresonans

Magnus Ørbæk Rohde Kristensen – 9 år – Silkeborg
Jeg er 9 år og har i mange år haft pollenallergi. Det har været ret irriterende, jeg hævede op omkring øjnene, næsen stoppede til og jeg blev hæs. Når det var værst måtte jeg tage medicin og gå ind og lukke døre og vinduer. Da jeg også spiller rigtig meget fodbold var det meget træls.

I februar 2011 begyndte jeg i behandling ved Phytokost. Jeg har fået 10 bioresonans behandlinger. Derudover har jeg fået kosttilskud og vitaminer som har bygget mit immunforsvar op. På nuværende tidspunkt har jeg ikke haft nogen reaktioner. Jeg er frisk og har det godt og har fået meget mere energi og overskud i det daglige og til fodbold. Til gengæld har min far haft meget pollenallergi.

Høfeber, medicin og Bioresonans

Mark Mikaelsen – 27 år – Aarhus
Jeg har siden jeg var lille døjet med kraftig græsallergi i sommerperioden. Det har givet kraftig nysen og kløen selv under konstant medicinering fra april til september. I foråret 2011 fik jeg en 10-turs behandling af allergien hos Jytte Langkjær og i sommer 2011 havde jeg stort set ingen problemer, selv uden medicinering. I den efterfølgende sommer 2012 var allergien stadig betydeligt formindsket og kun få dage i nærhed af villakvarterer var det nødvendigt med medicin. Behandlingen har markant forbedret min livskvalitet om sommeren og fjernet langt størstedelen af allergien.

 

Feber, hovedpine, allergi og behandling med Bioresonans

Kasper Grønbjerg Winther – 16 år – Silkeborg
Jeg var i en periode tit lettere syg og havde ofte ondt i hovedet og feber. Så fortalte mine forældre mig om Jytte fra Phytokost. De havde hørt et oplæg fra hende nede i den lokale kajakklub, og mente at hun måske kunne hjælpe på min hovedpine. Udover at være syg havde jeg også hvad vi senere skulle finde ud af var allergi. Det vidste sig dog kun på dette tidspunkt som røde udslæt efter kløen.
Da mine forældre så kontaktede Jytte, fik de tilsendt et spørgeskema. Der skulle jeg udfylde alt muligt omkring symptomer, spisevaner og søvn osv. Derefter skulle jeg mødes for første gang med Jytte. Det var meget spændende, og Jytte virkede meget lyttende og forstående. Hun kom derefter op med en plan for nogle kosttilskud, som jeg skulle tage. Det skulle blandt andet være med til at “booste” mit immunforsvar, samt behandling med Bioresonans.

Lidt senere i forløbet fik vi en mistanke om, at min nattesøvn måske ikke var så god som den kunne være, da jeg følte mig træt i løbet af dagen, og havde svært ved at falde i søvn og vågnede ofte op om natten. Alt dette fik vi bekræftet da jeg fik en form for “måler”, der skulle side på min overarm med hjem. Den målte nemlig at jeg sov meget “uroligt” og havde svært ved at komme i dyb søvn. Her forslog Jytte at vi kunne sætte et mørklægningsgardin op, som skulle hjælpe mig med at falde i søvn, og jeg fik også taget en allergitest hos lægen. Den viste jeg var allergisk over for birk, pels, og husstøv – ikke selve støvet men de mider som lever i det. Der kunne også være mider i mit sengetøj, så vi fik skiftet min dyne ud med en allergi-dyne og hovedpude. Jeg har i dag ikke søvnproblemer og sover lige indtil vækkeuret siger stop.

Efter en periode med vitamin-boost stoppede jeg også med at være syg og uoplagt, og i dag føler jeg, at jeg har mere energi til hverdagen. Den eneste forskel er, at jeg har skiftet kosttilskuddene ud med den gode vane, at spise masser af frugt og en jævn mængde grønsager. Allergien har jeg stadig, men jeg mærker ikke længere noget til den til hverdag, så den er helt klart blevet et mindre problem. Alt i alt føler jeg, at Phytokost har hjulpet mig til at få en bedre hverdag og en bedre nattesøvn.

Mavesmerter, tålte ikke mælkeprodukter

Annette Kristoffersen – 35 år – Silkeborg
Jeg gik ind i forløbet hos Phytokost i forbindelse Bykampen med svære mavesmerter og overvægt. Overvægten er der stadig, men er trods alt blevet 13 kg lettere. Mavesmerterne er væk. Jyttes grundighed og iver for at finde årsagen til mine smerter var fantastisk.

Jeg har på intet tidspunkt haft følelsen af at være overladt til mig selv, der har hele tiden været en god vejledning med hensyn til indkøb, opskrifter, frustrationer og problemstillinger. For der er frustrationer og problemer, når man siger ja til at lægge sit liv om. Jyttes kyndighed inden for fødevarer og deres indvirkning på vores krop, var helt klar med til at jeg blev mine smerter kvit så hurtigt som jeg gjorde.

Det er nu snart et år siden at jeg satte mine ben ved Jytte for første gang og jeg har lært rigtig meget om kost, krop og om mig selv. Jeg har fået nogle redskaber og rutiner som jeg kan bruge og fortsat bruger. Jeg kan varmt anbefale Phytokost, for jeg tror at der går mange kvinder rundt med smerter og lidt for meget på sidebenene, der lige som mig har prøvet alverdens ting for at komme kiloene kvit uden det store held. Jeg nåede selv at blive opereret for smerterne inden vi fandt ud af, at mælk er den store synder for mig.

Candida og intolerance om mange symptomer

Ebbe, Trine og Mikkel Sand – Silkeborg
Mikkel har haft store problemer med mælkeallergi og intolerance over for æg, siden han blev født. Han har tidligere haft Candida (svamp) i tarmene. Han har fået astmamedicin siden han var 4 år gammel. Mikkel blev behandlet mod Candida i Tyskland, hvor vi boede i 7 år.

Vi flyttede til Danmark. Mikkel fik det dårligt efter 1 år, vi ville have lægerne til at tage en prøve på Candida, da han havde samme symptomer og derefter udskrive en recept på et middel mod Candida, men det kunne ikke komme på tale. Vi fik kontakt til Jytte Langkjær.

Jytte anbefalede os at få taget en prøve mod Candida. Hun sendte prøverne til København og derefter til USA, hvor man også kender til Candida hos børn med allergi. Lægerne herhjemme på børneafd. og på privat hospital ville ikke forholde sig til Candida. Vi havde papirerne fra USA med der viste at Mikkel havde Candida igen og papirer fra Tyskland der viste at han også havde haft det som 5-årig, men der var ingen hjælp at hente.

Mikkel fik det dårligere og var meget træt. Han begyndte at blive svimmel, tabe sig og fik stærk hovedpine. Han kunne ikke holde varmen. Dette er en del af de bivirkninger, som kan komme ved Candida i tarmene. Mikkel havde ikke kræfter til, at gå i skole i næsten 4 uger. Vi var bange og frustreret over, at lægerne ikke ville høre på os. Jytte var en fantastisk hjælp og støtte for os. Hun fik Mikkel i gang med en kur mod Candida, forskellige kosttilskud og vitaminer, da hun fandt ud af, at han også manglede flere vitaminer.

Mikkel fik det bedre, men kom ikke 100 % på toppen. Han kunne stadigvæk ikke holde til for meget sport og mætte ind imellem blive hjemme fra skole. Jytte og læge hun samarbejder med, fandt i fællesskab ud af, at vi skulle tage en prøve for, at se om Mikkel danner nok mavesyre.

Han har fået det rigtig godt igen. Han siger selv: jeg har aldrig haft det så godt før. Han tager kun sin astma medicin 1 gang om dagen nu (før 2 gange). Han har ikke hovedpine mere, fryser ikke og har taget på igen. Han løber glad rundt og siger: Jeg har haft lyst til at løbe og træne meget længe, men ikke haft kræfter til det. Uden Jytte hjælp havde vi været nød til at søge hjælp i udlandet. Vi er meget taknemmelige over din store hjælp Jytte. Mikkel siger efter besøg hos flere læger og Jytte: Jytte er den eneste der forstår hvordan jeg har det.

Vi kan give vores bedste anbefalinger til Jytte og hendes behandlinger.