Kundecase

Præsentation/problemstilling

Kvinde på 63 år kontakter mig til en gratis forsamtale. Hun har de sidste mange år haft rigtig mange forskellige symptomer fra:

  • Mave/tarmområdet
   Skiftende afføring, diarre, forstoppelse, mavepine, oppustet, kløe ved endetarmen, halsbrand, kvalme, opkastning, træthed efter måltider
  • Underliv
   Kløe ved kønsorganer, ømhed/ondt og sarte slimhinder
  • Hovedet
   Hovedpine, migræne, vågen om natten, træt men kan ikke sove
  • Ører
   Ondt i ørerne, kløende ører, propper i øret
  • Øjne
   Væskende øjne, kløende øjne, tørre øjne, ”sand i øjne”
  • Næsen
   Stoppet/tæt i næsen, bihulebetændelse, høfeber i og uden for sæsonen
 • Mund og svælg
  Hævet tandkød, paradentose, blister i munden, forkølelsessår, hævede mandler

Hun har tidligere fået mange antibiotikakure som barn og ældre pga. bihulebetændelse, halsbetændelse, mellemørebetændelse. Svampekure har hun også fået pga. af kløe fra kønsorganer.
Hun har selv arbejdet med kosten i en periode, men har svært ved at greje hvad det er hun reagere på da der kan gå fra få timer til dage inden hun får en reaktion. Har fjerne hvede og spise laktose-fri mælk, men kun med meget lidt resultat. Værst er hendes søvn.

Terapeutiske overvejelser

Jeg mistænker at hun har ubalance i tarmfloraen og utæt tarm, fødevareintolerance og måske histaminintolerance, da hun har så mange diffuse problemer. Jeg anbefaler at hun får lavet en CSAPx2, som er en afføringsanalyse der fortæller om man har nok af de gode tarmbakterier og om man har nogle uønskede bakterier, svampe og parasitter, derudover viser den om man har inflammation i tarmen og om man fordøjer maden optimalt. Hun får lavet en CSAPx2.

Analysen viser:

Hun har fin balance af mælkesyrebakterier men mangler dog Lactobacillus. Derudover kan vi se at hun har stor overvækst af svamp (Candida) og Clostridium og parsitter. Disse svampe og bakterier og parsitter i balance behøves ikke at være et problem, men i overtal kan det give mange symptomer fra fordøjelsessystemet, samt inflammation. Fordøjelsen af fødevarerne funger fint.

Strategi:

Vi fjerner alle mælkeprodukter, hvede og gluten, sukker, alkohol og gær. Af kosttilskud vælger jeg at give oregano olie og hvidløg til ubalance af tarmfloraen med uønskede bakterier og svamp, Aloe Vera til en utæt tarm, persille dråber til udrensning og støtte af leveren, stærke mælkesyrebakterier og vitaminer, mineraler og fiskeolie.

Første opfølgning

Hun kommer igen 1½ måneder efter og det går bedre med mange af hendes symptomer hun kom med. Hun spiser spelt og smør, da hun ikke syntes det giver problemer. Hvis hus spiser æg, så går der to dage, så får hun kløe forneden. Søvnen er forsat et stort problem for hende og frustrerer hende og gør hende træt om dagen. Bliver også ved med at have symptomer fra bihulerne.

Jeg anbefaler at vi får lavet en fødevareintolerance test (Imupro-300 inkl. histaminintolerance og candida).

Anden opfølgning

Analysen viser negativ på histaminintolerance, men der er nogle fødevarer som hun forsat reagere på og det er nogle af de ting som hun spiser en del af, såsom fisk og rejer. Disse fjernes i 2-3 måneder. Derudover reagere hun på alle hvedeprodukter, byg, havre, rug og gluten. Så selv om hun føler at hun godt kunne tåle spelt så giver det hende en immunmæssig reaktion, som kan genere hendes søvn.

Strategi

Forsætte med diæten, men stramme op og så støtter vi med en udrensningskur til alle organer og tarmen med urter og fibre. Da hun har sarte slimhinder, så giver vi mineraler og vitaminer såsom kisel og A-vitaminer. Forsætter med hvidløg, Aloe Vera og fiskeolie.

Tredje opfølgning

Vender tilbage med at det går rigtig godt, stort set alle symptomer er væk og hendes søvn er blevet rigtig god og hun kan sove igennem og har dermed mere energi om dagen.

Kan du genkende noget af dette kan du kontakte mig på mail@phytokost.dk eller 30 53 35 48