Vejen til den gode mavefornemmelse

 

Et ONLINeFORLØb Til dig
med mave-tarm problemer

Sund mave – glad krop

Forløbet ”Vejen til den gode mavefornemmelse ” er et onlineforløb  i 7 moduler.  Indholdet i modulerne bygger på ideen om Funktionel Medicin. Hvert enkelt modul er afgørende for at optimere din fordøjelse og de symptomer, som det kan give i hele kroppen at have en ubalance i sit mavetarmsystem. Ud fra principperne i de 7 moduler, kan du opnå den velvære og sundhed, du ønsker dig i hele kroppen – og som du fortjener.

Afklaring af symptomer

Når forløbet starter og under, dykke vi dybere ned i, hvad det er for nogle symptomer du har, hvornår er de opstået – og hvorfor mon de er opstået.
Vi ser på, hvad der er dine trigger-områder. De fortæller nemlig noget om, hvorfor du har det, som du har det – og hvad der ligger bagved dine symptomer.

Hvis du ønsker 1:1 vejledning, vil jeg bede dig om at udfylde et spørgeskemaer, som vil gøre dig klogere, og hjælpe mig, så jeg bedst muligt kan guide og hjælpe dig videre.

Du får skemaerne når forløbet starter, og jeg vil bede dig om at returnere dem til mig. Indholdet er naturligvis fortroligt og behandles efter Persondataforordningens retningslinjer. 

Missionen og målet

Min mission er at hjælp, guide og give dig redskaber og viden, så du kan mærke hvad der er godt for dig og dit helbred.

Målet med forløbet, er at hjælpe dig til at få succes med din personlig kost, så du kan få ro i maven, optimere din tarmsundhed og få din gode hverdag tilbage.

Vejen til succes

Forløbet er et 7 modulers onlineforløb, hvor du lærer det, du skal vide om at forstå din mave.

Du får indsigt i kosten, der gør dig godt tilpas, giver dig mere energi, færre mavegener og giver dig den gode mavefornemmelse tilbage

Er selvstudiet ikke nok, kan du tilkøbe klippekort til 1:1 samtale med mig á 10×15 min for 1.995 kr., som du kan fordele som du ønsker og har behov for.

Indledende samtale

Book gerne en indledende samtale, hvis du har spørgsmål. Her afklarer vi, om forløbet er noget for dig.

Skriv til  mig, så kontakter jeg dig for at aftale tidspunkt for din samtale, som naturligvis ikke koster andet end din tid og er helt uforpligtende.

mail@phytokost.dk

Kan du genkende disse symptomer?

Fordøjelsessystemet: Mavesmerter og ubehag, tarmluft, oppustet, luft i maven, diarré og forstoppelse, ildelugtende afføring og luftafgang, infektion, halsbrand.

Immunsystemet: Høfeber og allergi, snue, tæt næse, eksem, udslæt, kløe, nældefeber, psoriasis, betændelse og inflammation, autoimmune lidelser.

Muskler og led: Ømhed og svaghed, muskel- og ledsmerter, kramper, leddegigt, slidgigt.

Andet: Træthed, migræne og hovedpine, nedsat koncentrationsevne, humør- og psykiske ændringer, influenzalignende symptomer, ”som at have vat i hovedet”, udmattet, ødemer.

Så er onlineforløbet lige noget for dig – for der er en hel del, du kan gøre for at undgå alle disse symptomer.

Fungerer din fordøjelse ikke optimalt, giver det anledning til en række ubehageligheder, gener og problematikker. Dit mave-tarmsystem er vigtig for din trivsel og dit velbefindende – og for din sundhed. Derfor skal du aldrig ignorere mave-tarmproblemer, signaler fra dit immunsystem, dine muskler, led og psykiske tilstand. Disse problematikker har ofte rod i dit fordøjelsessystem.  

Hvis du er klar til at minimere – eller helt vinke farvel til den dårlige mavefornemmelse – så tag med på mit onlineforløb, der giver dig den gode mavefornemmelse tilbage.

Forløbet er målrettet dig:

 • der endnu ikke har identificeret, hvor dine maveproblemer stammer fra, men som virkelig gerne vil have en god mavefornemmelse.
 • som har en bevidsthed om, at symptomer fra resten af kroppen kan have rod i en mave-tarm, som er ude af balance. 
 • og dig, der allerede har en diagnosticeret tarmlidelse, eksempelvis IBS / irriteret tyktarm, colitis, cøliaki/glutenallergi, laktoseintolerance, Crohns eller anden fødevareallergi og intolerance, men ønsker redskaber og viden til, hvad du kan gøre for at få det bedre trods din diagnose.

Er onlineforløbet noget for mig?

Online forløbet er for dig der:

 • Er tryg ved at bruge digitalt materiale og samtidig har forstået, at du selv er ansvarlig for at gøre arbejdet
 • Er villig til at investere den energi i projektet, der skal til, for at komme til at leve godt med din sarte mave, så længe vejen bliver vist for dig og du har en kompetent og omsorgsfuld livline, du altid kan hive fat i
 • Ved, at du skal gøre noget anderledes, før det kan blive rigtig godt
 • Har ting i din hverdag, der skal ryddes, så der kan blive plads til nye vaner og tanker, som fungerer bedre og hjælper dig til mere overskud og ro i maven
 • Måske brug for en professionel vejleder til at hjælpe og guide. Hvis så, er klar til at lukke en ekspert ind og være åben for nye redskaber
 • Har det godt med et forløb, hvor du kan tage modulerne, når det passer dig. Du ved, at du kan arbejde selvstændigt med materialet, så længe det er gjort let og overskueligt, og vejen bliver vist for dig

Onlineforløbet er ikke for dig som:

 • Søger et quickfix, der giver dig ro i maven inden for få uger. Forløbet er 7 moduler, men redskaberne og mine guides skal du fortsætte med at bruge efter forløbet, for at bevare det du har opnået. (Heldigvis har du mulighed for at have mig på sidelinjen al den tid du ønsker bagefter)
 • Bare ønsker en kostplan, som du skal følge
 • Jeg tror på, at du kommer meget længere ved at få brugbare redskaber til fremover at bruge din egen mavefornemmelse som vejviser – i stedet for at følge en onesize fits all diæt
 • Søger ny inspiration til at bevare den gode mavefornemmelse
 • Ønsker et forløb, der kan fikse alle dine skavanker
 • Ved, at det er svært for dig alene. Har du brug for en mere hands on approach fra min side, vil jeg anbefale dig mine individuelle forløb i stedet for. Se mere på Forløb i stedet

Kursets indhold og moduler:

Modul 1

Kend din mad – Anti-Inflammatorisk kost

Det er vigtigt, at vi forstår hinanden og vi taler samme sprog. Derfor introducerer jeg dig til en basisviden om, hvad sund mad og livsstil er. Jeg lærer dig om kvaliteten af vores mad, og dens betydning for vores sundhed og fordøjelse. Min filosofi om maden er: Ren, god kvalitet, økologiske og med anti-inflammatorisk virkning. Du får viden om, hvordan du kan optimere din fordøjelse og livskraft gennem den mad, du spiser?

Nu er kosten ikke hele sandheden omkring hvordan vores mave-tarm har det, derfor er det også
vigtigt, at vi ser på hele vores krop og livsstil.  På dette modul får du
får konkrete ideer og opskrifter til, hvad du kan spise gennem dagen, samt retningslinjer for din kost.

Modul 2

Få overblik og forståelse af dine udfordringer

At gennemskue hvorfor du har problemer med fordøjelsessystem og hvad det skyldes, kan være meget uoverskueligt, og ikke mindst hvor du skal sætte ind. I dette modul kigger vi bagud.

Vi starter lige fra fødsel til nu, da de begivenheder du har har haft, kan fortælle noget om hvor, hvornår og hvorfor du har de  problemerne,  du har og hvornår de er opstået. Begivenhederne kalder vi triggers, altså, hvad er det som har forårsaget, at problemerne er opstået.

Vi gennemgår mulige triggere, ved at lave en tidslinje med begivenheder og symptomer, så du nemmere kan få en pejling om, hvor og hvordan du skal sætte ind for at løse dine fordøjelsesproblemerne.

Modul 3

Få styr på dine indbyggere i mavetarmsystemet 

I dette modul vil jeg give dig en forståelse for, hvilken betydning vores tarmflora har på vores mavetarmsundhed og de symptomer det kan give at have en dysbiose. En dysbiose er, når ubudne gæster (bakterier, svampe, parasier, virus) flytter ind i tarmen og laver rod i vores fordøjelse og kroppens funktion.

Uønskede mikroorganismer kan forårsage en hullet tarm, forringe fordøjelse af maden, skabe dannelse af affaldsstoffer, der belaster kroppens og tarmslimhindens sundhed, forårsage intolerance og overfølsomhed for ellers sunde fødevarer. Her skal der rettes op på ubalancen mellem ønskede og uønskede bakterier og svampe, gennem en balanceret kost, der fodrer den gavnlige mikroflora og med naturmedicin til at fjerne den skadelige mikroflora.

Modul 4

 Nulstilling af fordøjelsessystemet og immunforsvaret

I dette modul bliver du introduceret til Intolerancediæten, som du bruger 7-14 dage på. Det er en diæt, der fjerner mange af de fødevarer, som generer tarmslimhinden – enten pga. fødevareintolerance,
de er svært fordøjelige eller de trigger immunforsvaret med de stoffer maden indeholder.

I denne diæt fjerner vi de meste gængse problemskabere og tarmirriterende stoffer, og her vil du opleve at dit immunsystem og fordøjelse kan få ro til at hele op og nulstille sig.

 

Modul 5

Forstå din mave og dens signaler

For at forstå dine symptomer, er det vigtigt at forstå, hvad din mave og krop prøver at fortælle dig. I dette modul gennemgår jeg hele fordøjelsessystemet. Hvordan det fungerer, når det virker optimalt, og hvad der mangler, når den ikke gør.

Hvad fortæller dine symptomer dig, og hvad kan du gøre for at hjælpe din fordøjelse, så du kan eliminere dine problemer i mavetarmsystemet, og få velværet tilbage i resten af kroppen. Du får konkret viden om, hvor du skal sætte ind med kost, livsstil og kosttilskud for at optimere din fordøjelse og blive dine symptomer kvit.

Modul 6

 Er der noget jeg ikke tåler i kosten?

Nogle gange kan du ikke få styr på din mave ved kun at optimere din kost og skabe et bedre miljø i tarmene. Nogle gange skal du dykke længere ned for at se, om der er bestemte fødevarer du skal udelukke i kortere eller længere tid. Det kan også være nyttigt at kigge på, om der er konkrete diæter, som passer med de symptomer du har – og som kan være svaret på, hvordan du kommer dine symptomer til livs.

I dette modul lære du forskellen på overfølsomhed, fødevareintolerance, allergi, hvilke symptomer der er tilknyttet, og hvilke mekanismer i immunsystemet og fordøjelsessystemet, der trigger dine symptomer. Måske har du selv være på en diæt, den har hjulpet, men du er ikke kommet i mål, fordi der er nogle faldgruber eller noget bagvedliggende, du ikke er klar over. Du stifter også bekendtskab med konkrete analyser, der kan hjælpe dig til nogle af de svar, du mangler.

Modul 7

Gør status – er du i mål?

I sidste modul gør vi status, så du får et overblik over, hvad du har opnået. Er du kommet alle dine symptomer til livs eller er der nogle områder, du skal arbejde videre med.  Du får en faglig vinkel på, hvad du skal holde fast i for at bevare det, du har opnået og forsætte den gode stil. Med din nye viden er du meget klogere på, hvad du skal gøre for at bevare din gode fornemmelse i maven og kroppen, så du ikke skal gå på kompromis med din sundhed og dit sociale liv. Har du brug for yderlige støtte og vejledning for at arbejde videre på egen hånd, vil jeg selvfølgelig være der for dig.

Det praktiske:

Opstart og pris

Onlineforløbet ”Vejen til den gode mavefornemmelse” starter når jeg har modtaget din betaling.

Din investering for
VEJEN TIL DEN GODE MAVEFORNEMMELSE er:

ONLINEFORLØB: 995 kr.

KLIPPEKORT 10×15 min: 1.995 kr.

Klippekortet kan frit disponeres over hvordan du vil kombinere din tid

 

Hvordan?

”Vejen til den gode mavefornemmelse” foregår som online over 7 moduler.

Du har mulighed for at vælge kun forløbet uden 1:1 vejledning eller købe forløbet og klippekort med samtaler og tæt opfølgning.

Når du har købt forløbet, får du adgang til mappe med modul med video eller lydfiler, materiale og arbejdsark, som hjælper dig trin-for-trin med at finde den kost og livsstil, der virker godt for dig. Og senere i forløbet til at komme ud af diæten igen, så du bliver klar over, hvad du skal forsætte med at spise og ikke spise.

Ønsker du at tilkøbe klippekortet er det 10×15 min,-, som du frit kan disponere over hvordan du bruger.

hvis du finder ud af, at du har brug for et mere individuelt forløb, med hands on fra min side, så tilbyder jeg direkte forløb

 

OBS:

Det er en god ide, at du har talt med din læge om dine symptomer og fået afklaret, om du skal undersøges for andre sygdomme for at stille en diagnose.

I forløbet arbejder vi kun med maden, ernæringsterapi, naturmedicin og livsstil for at genskabe din balancen i mave-tarm og få livskraft og energien tilbage i kroppen.

Forløbet kan altså ikke gøre det ud for lægefaglig bistand.

Hej jeg hedder Jytte!

Udover at jeg altid har interesseret mig for, hvilken betydning vores mad har for vores krop, og hvordan vi har det, så startede min interesse for alvor, da min yngste søn fik problemer som spæd.
Han var meget urolig, sov dårligt og uregelmæssigt, kastede op, havde øjenbetændelse, trøske, blev ørebarn, fik eksem, vekslende afføring med forstoppelse og diarre.

Jeg søgte hjælp, og fik det!
Ud af flere ting, så skulle jeg holde ham fra komælk (modermælkserstatning), som var det største problem for ham. Og det betød en kæmpe forskel for ham og vores familie. Men vejen var ikke snorlige, der var meget som skulle læres og prøves af. Noget var let og noget var svært, noget lykkedes og noget lykkedes ikke.

Så jeg har selv været der og ved, hvor frustrerende det kan være ikke at vide, hvad man skal gøre for at få det godt.

Dette betød, at jeg ønskede at dykke meget mere ned i hvilken betydning, livsstil og kosten har for vores sundhed. Jeg tilmeldte mig kostvejlederuddannelsen på Hover Kostakademiet, og mens jeg ventede, læste jeg anatomi og fysiologi, samt sygdomslære på sygeplejeskolen.

På kostakademiet bliver jeg undervist af tre fantastisk inspirerende lærer; Oscar Umahro Cadogan – Spis dig rask, Thorbjörg Hafsteinsdottir – Sundhedsrevolutionen, og Anette Harbech Olesen, Spisforlivet.com, som fik en kæmpe betydning for min viden og passion for faget.

I 2008 startede jeg selvstændigt med Phytokost og har siden arbejdet professionelt med at hjælpe folk med helbredsproblemer, primært inden for områderne fordøjelsesproblemer og fødevareintolerance/allergi, samt dysbiose, hvor jeg anvender laboratorieanalyser i mit arbejde. Inden da, arbejdede jeg som laborant med sundhedskontrol på dyr.

Hvad er funktionel medicin?

Funktionel medicin er udviklet i USA hos Instituttet for Funktionel Medicin (IFM),  som bygger på en helhedsorienteret, holistisk tilgang til patientbehandlinger, der er funderet i naturvidenskabelig og evidensbaseret viden. Det giver patienten og behandleren mulighed for sammen at finde og løse de underliggende årsager til sygdom og gener.

Metoden hjælper til at forstå, skabe overblik, behandle og arbejde med de underliggende årsager til dysfunktionen. Ved at kende årsagen – og ikke blot behandle symptomerne – kan man hen ad vejen få skabt balance i kroppens biokemiske processer, så livskraften kan genskabes.

Værktøjskassen indeholder kost, diæter, ernæring, naturmedicin, kosttilskud, og områder inden for livsbalance – søvn, stres, motion, miljø, misbrug, og indre og ydre psykosociale forhold.

Ofte stillede spørgsmål & svar

Hvornår begynder kurset?

Når du har betalt, modtager du hurtigst muligt et link.

Hvad koster forløbet?

Du kan købe 2 versioner til dette forløb:

ONLINEFORLØB uden 1:1 vejledning: 995 kr.

Bestil onlineforløb her

og så er der mulighed for at tilkøbe

KLIPPEKORT med 1:1 samtaler á 10×15 min : 1.995 kr.

Bestil klippekort her

Du kan kombinere dine klip som det passer ind med dig, og bruge dem til hvad du har brug for, for at understøtte dit onlineforløb.

kan jeg se alle undervisningsgange?

Du får direkte adgang til en onlinemappe med alle modulerne, som ligger både som pdf og videopræsentation.

 

skal jeg have særlige forudsætninger for at deltage?

Nej, du skal ikke have særlig viden eller forudsætninger for at deltage – blot en god portion nysgerrighed, samt lyst til at vide mere og arbejde konstruktivt med din nye viden.

Hvor meget tid skal jeg regne med at bruge på forløbet?

Du disponerer frit over din egen tid, da du bare for adgangen til onlinemodulerne, når du starter forløbet. Foruden arbejdsark og skemaer, er der undervisningsvideoer af samlet små 4 timer.

er forløbet udelukkende online?

Ja – dette forløb finder udelukkende sted online, hvor du kan gennemgå modulerne i din egen tidsramme. Ønsker du samtale ved siden af, kan du købe 10×15 min. klippekort for 1.995 kr. Kontakt mig for mere info her.

Skal jeg have kontakteT min læge?

Det vigtigste for mig er ikke, om du har en diagnosticeret tarmlidelse eller ”bare” en sart mave.

Det vigtigste er, at du har talt med din læge om dine symptomer og har afklaret forløbet med ham eller hende.

I forløbet kan jeg hjælpe dig med kost og ernæringsterapi, med de symptomer, der begrænser dig og jeg kan ikke yde lægefaglig bistand. 

Hvad hvis jeg har brug for hjælp efter forløbet?

Hvis du har brug for yderligere hjælp vedr. din fordøjelse er det altid muligt at kontakte mig for råd om videre samarbejde. Jeg sælger klippekort á 10×15 min i forbindelse med onlineforløbet for 1.995 kr.

Jeg har prøvet at ændre min kost men uden (nok) resultater. Er forløbet noget for mig?

Min erfaring er, at man kan komme rigtig langt med hjælp, støtte og de rigtige metoder – og derfor kan forløbet for nogle være gennembruddet.

Jeg oplever, at når kostændringerne ikke hjælper, så er det fordi man ikke har fået det hele med. Det kan være svært at gennemskue alle elementer i sin kost og livsstil. Måske lever man laktose-fri, men hvis det er alle mælkeprodukter man ikke tåler, så vil man forsat have symptomer. Eller måske er der flere ting man ikke tåler.

Det kan også være at man har brug for at fjerne en dysbiose for på længere sigt at komme af med sine symptomer, så man kan vende tilbage til en mere normal kost igen. Så selv hvis alle dine symptomer ikke forsvinder, vil du med al sandsynlighed forsat få noget ud af forløbet, som du kan bruge i din hverdag fremover.

Jeg vil gerne have en madplan. Er det med i forløbet?

I forløbet får du en standard madplan med opskrifter, og du får redskaber, så du lærer at lave din egen personlige madplan, så din hverdag kan blive endnu bedre fremover.

Skal jeg bruge nogle penge under forløbet?

På den mad du ønsker at ændre og der vil være nogle kosttilskud som jeg vil anbefale undervejs. Men det er helt op til dig.

Har du brug for 1:1 vejledning har du også mulighed for at tilkøbe 10×15 min vejledning med mig for 1995 kr., som du kan bruge som du ønsker, men det er absolut ikke et krav.

Hvordan ved jeg, om forløbet med kost og livsstilændring virker for mig?

Som du sikkert kan forstå, kan jeg ikke give dig en garanti for at optimering af kosten eller mit forløb vil gøre hele forskellen for dig. 

Men jeg oplever, at langt de fleste opnår en bedring, når de optimerer deres tarmflora, fjerner den mad de ikke kan tåle, samt mine letfordøjelige redskaber, vejledning og støtte.

Men det kræver, at du er indstillet på at arbejde for det. – Til gengæld lover jeg at støtte dig hele forløbet igennem!

Kontakt mig

Har du flere spørgsmål?

Ring til mig