Min baggrund

Min baggrund

Mit navn er Jytte Langkjær og er født i 1970. Jeg startede Phytokost i 2008, med fokus på fordøjelsesproblemer, fødevareintolerance og inflammation. Principperne jeg arbejder ud fra er ”Functional Medicine”, som er en anerkendt amerikansk behandlingsmetode, der tager udgangspunkt i den enkelt persons symptomer, historie, gener, og livsstil.

I 2014 startede jeg Madværkstedet hvor jeg tilbyder madkurser og workshops til private indenfor sundhed og livsstil. Madværkstedet tilbyder også madkurser til virksomheder og foreninger, hvor det er det sociale og den hyggelige madlavning der er i fokus, og hvor vi gerne bruger det som teambuilding blandt folk.

 

Hvorfor kostvejledningen? Fordi jeg har selv har stået i det…

I 2003 fik jeg min anden søn Mads, der som spæd ikke trives. Han gylpede meget, kastede op, sov dårligt, var urolig, havde øjenbetændelse, var forstoppet, havde eksem, var forkølet ”hele tiden”, og måtte have dræn i ørerne flere gange pga. væske i ørerne. Det var frygteligt hårdt, og jeg arbejdede på at finde løsningen.

Jeg fik hjælp hos forskellige alternative behandlere til at forstå, at der var en sammenhæng mellem det han spiste og hans symptomer. Det var bl.a. mælkeprodukter han ikke tålte.

Den første uge uden mælk var hård. Eksemen blev værre, og jeg overvejede at give op, men ENDELIG efter 10 dage vendte det. Mads fik det meget bedre, og nu hvor han er blevet ældre kan han godt tåle lidt mælk igen.

Det blev for mig startskuddet til min interesse for hvad maden kan gøre for vores sundhed og helbred, og begyndelsen til min uddannelse som kostvejleder.

 

Jeg brænder for at give kostvejledning, der virker

Mit ønske er at hjælpe dig, som ikke har fundet den rigtig løsning til dine helbredsproblemer og alle de symptomer som du er nødt til at gå og slås med.

Jeg brænder for at hjælpe dig med at finde ud af hvad der er årsag til dine problemer, så du igen kan få det bedre. Derfor er det er også virkeligt vigtigt at du er en medspiller og har motivationen og troen på, at du selv har indflydelse på hvordan, du har det, ved at bruge din mad, som potent medicin for din krop. Fordi det HAR du – og du kan gøre det!

 

Uddannelse og erfaringer inden for kost og ernæring

I 1993 blev jeg uddannet laborant fra Statens Veterinære Serumlaboratorium, og i 2005 blev jeg færdiguddannet kostvejleder fra Hover Sundhedshøjskole (KostAkademiet), hvor jeg blev uddannet af Umahro Cadogan, Thorbjörg Hafsteinsdottir og Anette Harbech Olesen. Derudover har jeg læst anatomi, fysiologi og sygdomslære på sygeplejeskolen og siden har jeg også taget en uddannelse som trivselscoach.

Da jeg sluttede min uddannelse til laborant, rejste vi til Grønland og hvor jeg opstartede et nyt laboratorium hos Royal Greenland. Efter dette eventyr og godt hjemvendt til DK igen, begyndte jeg at arbejde hos M&B, hvor jeg udførte gentest og sundhedskontrol på forsøgsmus.

I 2004 startede jeg med at læse til kostvejleder og under min uddannelse arbejdede jeg i Århus Kommunes ”Videncenter for Børnesundhed” med at implementere sund kost og kostordninger i børnehaver og på skolerne.

Jeg har også arbejdet hos FOF i Horsens, hvor jeg underviste i kost, sundhed, livsstil og sund madlavning for sygedagpengemodtagere.