Laboratorieanalyser

Laboratorieanalyser

Phytokost bruger laboratorieanalyser til at finde årsagen på fødevareproblemer, allergi og intoleransePhytokost bruger laboratorieanalyser, til at belyse fødevareintolerancer og allergier, og vi samarbejder med Nordic Clinic og Imupro omkring analyser til at belyse forskellige problematikker i forhold til allergi og fordøjelsesproblemer.

Analyserne er et godt redskab til at knække koden for, hvad der er de bagvedliggende problemer til dine symptomer.

Priserne på laboratorieanalyser ligger mellem 1.000 kr. og 4.000 kr.

 

Lider du af fordøjelsesproblemer?

Analysen (CSAPx2) er en afføringsprøve og den anbefales ved symptomer som diarré, forstoppelse, luft i maven, mavesmerter, irritabel tyktarm, Morbus Crohn, Cøliaki, allergi symptomer, fordøjelsesbesvær, svampeovervækst, bakterielle infektioner.

Analysen belyser ubalancer i tyktarmen for: mælkesyrebakterier, bakterier, svamp, parasitter, fordøjelsen af proteiner, kulhydrater, fiber og fedt, absorptionsevnen, inflammation i tyktarmen, immunrespons, dannelsen af kortkædede fedtsyrer og pH.

Læs mere HER, eller download folderen HER

Fødevareintolerance – hvad er synderen?

Fordøjelsesproblemer og allergi kan skyldes overfølsomhed over for bestemte fødevarer og tilsætningsstoffer, men det kan være svært at sige hvilke fødevarer eller tilsætningsstoffer der er problemet.

Analysen anbefales ved fordøjelsesbesvær (irritabel tyktarm (IBS), Morbus Crohn, Colitis ulcerosa), astma, eksem, træthed, væskeophobninger, bihule problemer, hovedpine, overvægt, depression, ømme muskler, ledsmerter.

Analysen viser om der er noget af den mad, du spiser, dit immunsystem reagere på. Analysen er en blodprøve og der måles på forsinket fødevareallergi – IgG, samt tilsætningsstoffer og Candida. Fødevareoverfølsomhed er normalt midlertidigt og forsvinder typisk, når man i 2 måneder til 12 måneder fjerner den mad, man ikke tåler.

Læs mere HER, eller download folderen HER

Histaminintolerance – mange diffuse symptomer

Histamin er et naturligt stof, der spiller en vigtig rolle i menneskers organismen ved allergiske reaktioner og medvirker til at forsvare kroppen mod fremmedlegemer (immunsystemet).

Histaminintolerance er et udtryk, der bruges til at henvise til intolerance over for fødevarer, der indeholder meget histamin, eller kroppens manglende evne til at nedbryde det indtagne histamin i tilstrækkelig grad. På grund af dårligt fungerende eller manglende diaminoxidase (DAO, et enzym) kan man ikke nedbryde det histamin, der indtages med maden.

Større mængder histamin fører til mange forskellige symptomer, fordøjelsesproblemer, rødmen af huden, nældefeber, kvalme, hovedpine og diarre. Da histaminintolerance forårsager allergi-lignende symptomer, forveksles det ofte med fødevareallergi. Men det kan ikke påvises ved en klassisk IgE-antistof test, men kræver en blodprøve for at måle på enzymet i blodet.

Organix – et simpelt sundhedstjek!

Analysen (Organix) er en urinprøve og anbefales ved træthed, stress, overvægt, insulinresistens, fordøjelsesproblemer, depression, manglende restitution fx ved træning o.lign. Laboratorieanalyser belyser – fedtforbrænding, kulhydratforbrænding og energiomsætning i cellerne, B-vitaminstatus, dannelse af neurotransmitter, leverafgiftningsfunktion, antioxidantstatus, overvækst af forrådnelsesbakterier i tyndtarmen, overvækst af svamp i tyndtarmen.

Læs mere HER, eller download folderen HER